Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

HEDENDAAGS ZILVER IN "COLLECT", september 2016

Informatierubriek Hedendaags Zilver Nederland ten behoeve van Kunst en Antiek Journaal COLLECT. 

-          COMMON  BOWL

De HammerClub, een internationaal platform van zilversmeden, is dit jaar op 20 en 21 mei bijeengekomen in Legnica, Polen. Vierendertig zilversmeden uit acht landen namen deel aan deze jaarlijkse gezellige samenkomst, het Poolse Silver Festival en de eigen ontwerpcompetitie en tentoonstelling in het Muzeum Miedzi. Tijdens de bijeenkomst wordt altijd een zilverwerk gehamerd met een ieders eigen hamer. Dit jaar is de ‘Common Bowl’ gezamenlijk gesmeed op een nagelaten titanium kunstheup als staak met als resultaat een unieke blazenkom, waarbij elke deelnemer een bolling - met daarop afgeslagen het eigen meesterteken - voor zijn rekening nam. De Common Bowl 2016  (zie foto) is geschonken aan de Gallery of Art van Legnica en toegevoegd aan de lokale zilvercollectie. 

-          MEESTERSTUKKEN

De studenten van de Vakschool te Schoonhoven studeren af met een Meesterstuk. De meeste goudsmeden doen dit met een vaak interessant en fraai sieraad en een enkele zilversmid met een Meesterstuk van ‘groot zilver’. Dyon Seelen ontving van de Vakjury de 1ste prijs voor zijn Meesterstuk ‘Spiegel-beeldig’ (foto, zie Fotogalerij) met de aantekening van “een krachtig vormgegeven stroming van water, met in het midden een verstilde vijver die de wereld weerspiegelt”. Lilian Mekenkamp vervaardigde een kunstzinnige kandelaar (foto, zie Fotogalerij). De 31 Meesterstukken zijn volgens traditie tentoongesteld in het Zilvermuseum Schoonhoven en nog te zien tot 25 september 2016.

Bijgewerkt tot 1 augustus 2016.

De rubriek 'Licht op Zilver' verscheen in het Kunst en Antiek Magazine "Collect" (www.kaj.nl). Heeft u ook een aankondiging betreffende hedendaags zilver? Laat het ons weten op: silverinmotion@outlook.com.

Weergaven: 51

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden