Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

HEDENDAAGS ZILVER IN "COLLECT", oktober 2016

Informatie over zilverevenementen ten behoeve van de rubriek ‘Licht op zilver’ in COLLECT:

- RA  NOW

De Amsterdamse Galerie Ra bestaat veertig jaar. Dit wordt gevierd met de tentoonstelling ‘Ra Now’, waarbij recent werk van zestig aan de galerie verbonden kunstenaars wordt gepresenteerd. Zeven daarvan maken naast sieraden ook kunstwerken van ‘groot zilver’. Uit Nederland is zilverkunst te zien van de galeriehouder/zilversmid zelve Paul Derrez en van Hilde Foks (zie foto 'Object'). Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum verschijnt het boek ‘Galerie Ra 40 jaar Dierbaar’, waarin Paul Derrez de geschiedenis van zijn galerie verhaald. De verkooptentoonstelling ‘Ra Now’ is te zien van 15 oktober tot 10 december 2016.

- SILBER TRIENNALE  2016

De Nederlandse kunstenaar zilversmid Eelco Veenman met atelier in Den Bosch heeft de prestigieuze 1ste prijs van de Duitse Silver Triennale 2016 gewonnen. De Silber Triennale International is een 3-jaarlijkse competitie georganiseerd door Gesellschaft für Goldschmiedekunst en het Deutsche Goldschmiedehaus Hanau, waarvoor kunstenaars zilversmeden recent vervaardigde zilverkunst kunnen inzenden. De jury van zilverexperts selecteert de ingezonden zilverwerken voor de internationaal rondreizende tentoonstelling van de Silber Triennale en kent vervolgens de prijzen toe op basis van jurybeoordelingen waarbij de zilverstukken met nieuwe ontwerpideeën  op anonieme wijze aan de jury worden gepresenteerd. Eelco Veenman heeft de eerste prijs winnende ‘theepot’ vervaardigd (zie foto'The Utah Teapot') - middels hoogwaardige puntlastechniek – aan de hand van het eerste 3D computermodel van een theepot; dit standaard referentie model is ontwikkel door de Universiteit van Utah in 1975. De zilverkunst van de Silber Triennale 2016 is zien in het Goldschmiedehaus Hanau van 6 november 2016 tot 15 januari 2017. 

Bijgewerkt tot 1 september 2016.

De rubriek 'Licht op Zilver' verscheen in het Kunst en Antiek Magazine "Collect" (www.kaj.nl). Heeft u ook een aankondiging betreffende hedendaags zilver? Laat het ons weten op: silverinmotion@outlook.com.

Weergaven: 25

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden