Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

HEDENDAAGS ZILVER IN "COLLECT", november 2016

-          ZILVERKUNST  IN  AMSTERDAM

Op de Kunstbeurs PAN Amsterdam is ook dit jaar weer zilverkunst te zien. Meerdere zilversmeden hebben hiervoor nieuw werk gemaakt. Bij de Amsterdamse galerie Lieve Hemel is hedendaags zilver te zien van At Brandenburg, Jef Huibers, Paul Pallandt, Jurriën Schiff en ook van de zilversmeden Caroline Cuyvers en Georges Cuyvers (Schaal, zie bovenste foto) uit België. Zilverwerken van André van Loon, Jorinda Bruggeman van Loon en Paul de Vries worden onder meer getoond door Zilvergalerie De Watertoren uit Schoonhoven. De bekende zilversmeden Wouter van Baalen en Daan Brouwer zijn weer vertegenwoordigd op de stand van John Endlich Antiquairs uit Haarlem. Van Daan Brouwer wordt o.a. Tulpenvaas V (onderste foto) getoond, dat afgezien van de bodemplaat geheel uit één zilveren schijf is gedreven. Bij zijn Tulpenvazen - oorspronkelijk ‘tuitenvaas’ genaamd - varieert hij vakkundig met de tuitvoering, gewelfde vlakken, (a-)symmetrie, grondvormen en huidbewerking. De PAN beurs wordt gehouden in RAI Amsterdam van 20 tot 27 november.

-          MEESTERLIJK

Op dit jaarlijkse gevarieerde kunstevenement Meesterlijk, design & ambacht is ook hedendaags zilver te zien. De galerie Dubbelop van de edelsmeden Jan Matthesius & Pauline Barendse tonen dit jaar vooral sieraden en de Amsterdamse zilversmid Paul Derrez is aanwezig met zijn eigen herkenbare zilverkunst, terwijl de Vakschool Schoonhoven haar opleidingen tot goud- en zilversmeden presenteert. De beurs Meesterlijk wordt gehouden van 25 tot 27 november in de Westergasfabriek Amsterdam.

Bijgewerkt tot 3 oktober 2016.

De rubriek 'Licht op Zilver' verscheen in het Kunst en Antiek Magazine "Collect" (www.kaj.nl). Heeft u ook een aankondiging betreffende hedendaags zilver? Laat het ons weten op: silverinmotion@outlook.com.

Weergaven: 52

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden