Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

HEDENDAAGS ZILVER IN "COLLECT" november 2015

Foto: Jan Matthesius - Obsius-01 (2015, zilver en obsidiaan, 15x9x2,5cm)

-          50 JAAR  MAGISCHE  EXPERIMENTEN

Jan Matthesius zit dit jaar vijftig jaar in het vak. Tijdens de beurs ‘Meesterlijk’- hét event voor design, toegepaste kunst en food - toont Atelier DUBBELOP van Pauline Barendse en Jan Matthesius, gevestigd te Schoonhoven, een selectie van zijn meest tot de verbeelding sprekende experimenten van de afgelopen vijftig jaar. Jan Matthesius staat bekend om zijn goede vormgeving van sieraden en objecten, creatieve inzicht en geweldige technische vaardigheden. Deze bijzondere presentatie omvat mede de meest spraakmakende en opmerkelijke successen en de misfits van zijn oeuvre. Voor zijn kunstenaarschap als edelsmid en zijn uitzonderlijke technische en experimentele vakkundigheid heeft Jan Matthesius meerdere onderscheidingen in deze vijftig jaar ontvangen, waaronder de Schoonhoven Silver Award 2006.  De beurs ‘Meesterlijk’ wordt gehouden van 27 – 29 november 2015 in de Westergasfabriek Amsterdam.

-          JUBILEUM – PRESENTATIE   PAUL DERREZ

Het CODA Museum te Apeldoorn presenteert de overzichtstentoonstelling ‘Paul Derrez, Maker. sieraden en objecten1975-2015’ van 1 november 2015 tot en met 17 januari 2016, waarbij een gelijknamige publicatie verschijnt die de drijfveren en ontwikkelingen binnen zijn oeuvre belicht. Paul Derrez is de oprichter en galeriehouder van de Amsterdamse Galerie Ra en maakt daarnaast al veertig jaar sieraden en objecten. Als zilversmid werkt hij veel met fijnzilver en gekleurd transparant perspex, zoals onder andere in zijn bekende Confetti-reeks van zilveren doosjes (Zie Fotogalerij met zoekterm  'Derrez').

-          ZILVERKUNST

Op de PAN-beurs te Amsterdam, die van 22 – 29 november 2015 plaats vindt, zal zilverkunst van twintig zilversmeden te bewonderen zijn. In de Zilvergalerie Studio 925 van Jan van Nouhuys is zijn eigen werk te zien naast het zilver van de nieuwe jonge generatie zilversmeden: Tamara van Kekerix, Guido Schram, Dion Seelen en Mark de Vries. John Endlich Antiquairs uit Haarlem heeft weer zilverwerk van Wouter van Baalen en Daan Brouwer opgenomen. De Schoonhovense Zilvergalerie De Watertoren toont werk van de daar gevestigde zilversmeden Jorinda Bruggeman - van Loon, André van Loon en Paul de Vries, terwijl zij ook dit jaar weer zilverkunst tonen van de Deense zilversmeden: Carsten from Andersen, Lasse Beahring, Yuki Ferdinandsen en Allan Scharff. De bekende Amsterdamse Galerie Lieve Hemel exposeert hedendaags zilver van At Brandenburg, Jef Huibers, Paul Pallandt, Jurriën Schiff alsmede van de Belgische zilversmeden Caroline Cuyvers en Georges Cuyvers. In alle stands omvat het gepresenteerde werk vooral in 2015 vervaardigd nieuw hedendaags zilver.

Foto: Jef Huibers, uitgevoerd door André van Loon - Schaal op rode stam (2015, 1e zilvergehalte, beschilderde stam, h 29 cm).   

> Wilt u ook dat uw nieuws over hedendaags zilver vermeld wordt in de rubriek Hedendaags Zilver Nederland van Kunst en Antiek Journaal COLLECT en op deze site? Zend dan uw tekst en foto's naar silverinmotion@outlook.com.

Weergaven: 83

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden