Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

HEDENDAAGS ZILVER IN "COLLECT", mei 2017

-          PULCHRI  TOONT  ZILVER  VAN  CEES  POST

In de Tuingalerie van Pulchri Studio te Den Haag viert Cees Post zijn 75ste verjaardag met een jubileumtentoonstelling. Zestig jaar geleden begon hij aan de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Schoonhoven. Cees Post ontwerpt en maakt vooral (draag-) objecten van zilver met een strak lijnenspel van licht en donkere streeppatronen. Met grote precisie en perfectie vervaardigt hij zijn werkstukken van (geanodiseerd, glanzend of mat) zilver met steeds dit zo eigen lijnenspel in vele verschijningsvormen. In de tentoonstelling presenteert Cees Post twintig werkstukken uit de laatste 10 jaar, inclusief nieuw werk, en daarmee zijn visie op ruim 50 jaar fascinatie voor de grafisch-geometrische kunst (foto boven). De expositie in Pulchri opent op 6 mei en loopt tot en met 7 juni 2017.

-          ZILVER  IN  DE  HORTUS

“Schatten in de Hortus” toont sieraden van 24 edelsmeden met atelier in Utrecht en ook ‘groot zilver’ van enkele van hen in de Oude Hortus van het Universiteitsmuseum in Utrecht. Alle recent vervaardigde stukken zijn geïnspireerd op het werk en leven van Johanna Westerdijk (1883-1961), een botanicus, befaamd schimmel(cultures)deskundige en professor in de plantenziektekunde aan de Universiteit van Utrecht (1917) en later ook Amsterdam. Ter ere van deze eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland en haar verdienste voor de wetenschap wordt dit jaar het Westerdijkjaar gevierd. Maja Houtman heeft daarvoor ‘Tulpen’ vervaardigd (foto). Drie zilveren Hollandse gevlamde tulpen zoals bekend uit de 17de eeuw van de ingekleurde tekeningen van tulpen met die mooie kleurvlammen, ontstaan wegens het (nog steeds niet te bestrijden) tulpenmozaïekvirus. De tentoonstelling van deze Utrechtse groep edelsmeden wordt gehouden van 13 mei tot en met 5 juni 2017 in de Oude Hortus van Utrecht.

De rubriek 'Licht op Zilver' verschijnt in het Kunst en Antiek Magazine "Collect" (www.kaj.nl). Heeft u ook een aankondiging betreffende hedendaags zilver? Laat het ons weten op: silverinmotion@outlook.com. Bevalt deze rubriek u? Overweeg dan een abonnement op "COLLECT".                                                                              

 

 

Weergaven: 41

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden