Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

HEDENDAAGS ZILVER IN "COLLECT" mei 2015

-         SCHATTEN  IN  DE  HORTUS

Vijfentwintig Utrechtse edelsmeden tonen nieuw werk in de Oude Hortus van het Universiteitsmuseum in Utrecht. Op deze (verkoop)tentoonstelling tonen de edelsmeden veel unieke juwelen en andere sieraden vervaardigd uit vele soorten materiaal, die zijn geïnspireerd op structuren gevonden in de Hortus. Sommige zilversmeden laten daarnaast ook hedendaagse zilveren voorwerpen, zogenaamd ‘groot zilver’, zien. De expositie ‘Schatten in de Hortus’ is geopend van 14 mei tot en met 7 juni in de Oude Hortus gevestigd aan de Nieuwstraat 106 te Utrecht. Zie foto Maja Houtman boven.

-         ZILVERDAG  SCHOONHOVEN

Op 25 mei, tweede Pinksterdag, vind de jaarlijkse Zilverdag in Schoonhoven plaats met gewoonlijk meer dan 20.000 bezoekers. In de historische binnenstad is dan oud en nieuw zilver te zien op 140 plekken in galeries, paviljoens en stands. Vele ateliers van zilversmeden zijn dan te bezichtigen en demonstraties worden gegeven door zilversmeden. Het Zilvermuseum is geopend en het zilverwerk dat de Schoonhoven Silver Award 2015 heeft gewonnen is te bewonderen tezamen met de andere hiervoor ingezonden zilverkunst. Op de Zilverdag is alles een en al zilver - naast vele sieraden in zilver en andere materialen - in deze dan altijd heel gezellige Zilverstad. Zie foto's Ton Uytdehaage onder.

Informatie bijgewerkt tot 1 april 2015.

Wilt u ook vermeld worden? Stuur dan uw Informatie over aanstaande (verkoop)tentoonstellingen, zilverevenementen, symposia, lezingen, bijzondere opdrachten en dergelijke, alsmede vermeldenswaardigheden op het gebied van hedendaags (groot) zilver in Nederland of betrekking hebbend op Nederlandse zilversmeden ten behoeve van de rubriek ‘Licht op zilver’ in Kunst en Antiek Journaal COLLECT aan: silverinmotion@outlook.com

Weergaven: 61

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden