Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

HEDENDAAGS ZILVER IN "COLLECT" Juni 2014

Informatierubriek Hedendaags Zilver Nederland ten behoeve van (de redactie van) Kunst en Antiek Journaal COLLECT. Mail uw informatie over uw aanstaande (verkoop)tentoonstellingen, zilverevenementen, symposia, lezingen, bijzondere opdrachten en dergelijke, alsmede vermeldenswaardigheden op het gebied van hedendaags (groot) zilver in Nederland of betrekking hebbend op Nederlandse zilversmeden ten behoeve van de rubriek ‘Licht op zilver’ in COLLECT naar: silverinmotion@ymail.com

- MASTERCLASS ZILVERSMEDEN Eind maart, begin april hebben vijf jonge zilversmeden twee weken lang aan de Silversmithing Masterclass 2014 te Schoonhoven deelgenomen. Dit is een initiatief van de bekende en ervaren zilversmid Jan van Nouhuys en de masterclasses zijn door hem in zijn atelier Studio 925 gegeven. De deelnemers, Veerle Keijzer, Temara van Kekerix, Guido Schram, Dyon Seelen (foto) en Mark de Vries, hebben zich verder kunnen ontwikkelen in het maken van zilverkunst. Beelden van hun werkzaamheden zijn te zien op de korte film, die Rob Glastra heeft gemaakt tijdens de masterclass; te zien via de bijgaande QR-code. Hun werkstukken zullen tezamen met ander eigen werk worden getoond gedurende de (verkoop)expositie in de Turfkelder van het Stadhuis te Schoonhoven tijdens de Nationale Zilverdag op maandag 9 juni 2014.

- NATIONALE ZILVERDAG De dertigste editie van de Nationale Zilverdag wordt op 2de Pinksterdag, maandag 9 juni 2014, in Schoonhoven gehouden. De historische binnenstad is dan één grote goud- en zilversmidwerkplaats vol met zilver en sieraden en met demonstraties van edelsmeden, zilvermarkten, exposities in de vele galeries, voor het publiek opengestelde werkplaatsen en ateliers, taxatiemogelijkheden van meegebracht zilver, terwijl de Vakschool open huis houdt en ook het Edelambachthuis en het Silverhuijs geopend zijn. Voor het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven is het een bijzonder weekend want het vernieuwde Zilvermuseum wordt dan officieel geopend met de exposities ‘Koninklijke Cadeaus’ en ‘Meesterstukken’ in een geheel nieuwe tentoonstellingsinrichting. In de Turfkelder van het Stadhuis is nieuw hedendaags zilver te zien bij de Noviteitenshow en van de deelnemers aan de recent gehouden Masterclass Zilversmeden 2014 van Jan van Nouhuys / Studio 925. Meer informatie over de altijd gezellige Nationale Zilverdag zoals de speciale wandelroute en de trouwringenroute is te vinden op www.zilverdag.nl.

- ZILVER OP DE KUNST RAI AMSTERDAM
Van woensdag 4 juni tot en met maandag 9 juni vindt de KUNST RAI Amsterdam plaats. Hedendaags zilver van de zilversmid Paul Derrez en van andere (buitenlandse) zilversmeden wordt op deze kunstbeurs getoond door zijn Galerie Ra. Daarnaast worden ook veel sieraden in zilver, goud en andere materialen geëxposeerd door deze Amsterdamse Galerie Ra en door Galerie Marzee uit Nijmegen.
Bijgewerkt tot 30 april 2014.

Weergaven: 37

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden