Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

HEDENDAAGS ZILVER IN "COLLECT", februari 2017

-          ZILVEREXPOSITIES

Op 6 november 2016 is de eerste prijs van de 18de Internationale Zilver Triënnale uitgereikt aan Eelco Veenman - met atelier in Den Bosch - met zijn winnende ontwerp ‘Utah Teapot’ en is de tentoonstelling van deze Duitse ontwerpwedstrijd met 77 uitverkozen zilverwerken van 65 deelnemende kunstenaar zilversmeden geopend in het Duitse ‘Goldschmiedehaus’ te Hanau. Ook de Nederlandse edelsmeden Maja Houtman (foto boven: 'Poids Plume') en Hilde Foks zijn voor deze expositie door de jury uitgekozen. Vervolgtentoonstellingen zullen plaats vinden in het Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant te Antwerpen, België (26 januari - 9 april 2017) en verder in Duitsland  in het Silberwarenmuseum Ott-Pausersche Fabrik te Schwäbisch Gmünd (23 april - 2 juli), Robbe&Berking Yachting Heritage Centre te Flensburg (23 juli - 1 oktober) en Museum Zons te Dormagen (29 0ktober 2017 - 21 januari 2018).

-           ZILVERGALERIE

Al jaren heeft de zilversmid Jan van Nouhuys (foto onder: 'Ontluiking XII') zijn fraaie atelier aan de Weergang 1 te Schoonhoven. Zijn zilvergalerie Studio925 Zilver & Van Nouhuys heeft hij nu ook verhuisd naar de prachtig verbouwde expositieruimte onder deze werkplaats. Men is welkom op afspraak.

Bijgewerkt tot 1 januari 2017. De rubriek 'Licht op Zilver' verscheen in het Kunst en Antiek Magazine "Collect" (www.kaj.nl). Heeft u ook een aankondiging betreffende hedendaags zilver? Laat het ons weten op: silverinmotion@outlook.com. Bevalt deze rubriek u? Overweeg dan een abonnement op "COLLECT". 

Weergaven: 16

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden