Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

HEDENDAAGS ZILVER IN "COLLECT", december 2016

Informatierubriek Hedendaags Zilver Nederland in Kunst en Antiek Journaal COLLECT.

-          NACHT  VAN  HET  ZILVER

Op zaterdag 10 december 2016 is het weer de jaarlijkse ‘ Nacht van het Zilver ’ in Schoonhoven. Exposities van zilver zoals in het Zilvermuseum en het Edelambachthuis zijn te bezichtigen. De vele galeries tonen hun zilverkunst en sieraden en ook veel goud- en zilversmeden hebben hun atelier geopend voor het publiek. De Vakschool Schoonhoven is aanwezig met een presentatie in de authentieke werkplaats van de zilversmid Jan van Nouhuys, terwijl de zilvergalerie Studio925/Jan van Nouhuys zijn zilverwerk in de tentoonstellingsruimte daarbeneden laat zien. Een groep jonge zilversmeden: Mark Alexander, Tamara van Kekerix, Liv-Maritt Prins van Wijngaarden, Guido Schram (foto onder), Niels de Vos en de Belgische zilversmid Sybren van Wesemael (foto boven), exposeren gezamenlijk - dit jaar voor het eerst - in de Hoge Vierschaar, de tentoonstellingsruimte onder het Stadhuis, met prachtig en verrassend nieuw zilverwerk. De ‘Nacht van het Zilver’ begint om 18.00 uur en eindigt rond middernacht. In de oude binnenstad van Schoonhoven hangt dan altijd een feeërieke sfeer met fraaie verlichting en vuurkorven en een intieme gezelligheid.

 -          ZILVERSTAD  SYMPOSIUM

Het 17de Zilverstad Symposium vindt op woensdag 30 november plaats in het Zilvermuseum Schoonhoven met vier voordrachten van deskundigen en een forumdiscussie. Het thema van dit jaar is ‘ Design in Zilver ’ met focus op innovaties voor gebruikszilver. 

Bijgewerkt tot 1 november 2016.

De rubriek 'Licht op Zilver' verscheen in het Kunst en Antiek Magazine "Collect" (www.kaj.nl). Heeft u ook een aankondiging betreffende hedendaags zilver? Laat het ons weten op: silverinmotion@outlook.com.

Weergaven: 58

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden