Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

HEDENDAAGS ZILVER IN "COLLECT", april 2017

-          ZILVER  OP  ART BREDA

Hedendaags zilver is ook dit jaar weer te zien op de kunstbeurs ART BREDA. Galerie Lieve Hemel uit Amsterdam toont zilverwerken van de aan de galerie verbonden zilversmeden en ontwerpers zoals At Brandenburg, Caroline Cuyvers, Georges Cuyvers, Jef Huibers, Paul Pallandt en Jurriën Schiff. De zilveren kandelaars ‘Terug naar de natuur’ van At Brandenburg (foto boven) met zeven (opengewerkte) kaarshouders is o.a. te zien. Dit grote zilverwerk komt voort uit de natuur zelve als ware het ontsproten riet. Als de kandelaars voorzien zijn van kaarsen wordt het wild wuivende riet bovendien nog geaccentueerd. ART BREDA is te bezoeken van 7 tot en met 14 mei in Breepark / Breda.  

-          ZILVER  MET  ROOD

Het zilversmidsechtpaar André van Loon en Jorinda Bruggeman van Loon - met nieuw atelier van hun Nobles Marteaux in Breedenbroek, Gelderland - hebben samen nieuw werk ontworpen en vervaardigd. Deze bij elkaar passende schalen ( twee foto's onder) zijn geheel met de hand gesmeed, ajour gezaagd en met rode harde lak gespoten. De schalen hebben een voor dit zilversmids-duo herkenbare vormgeving en detaillering. Atelierbezoek is mogelijk op afspraak.

De rubriek 'Licht op Zilver' verschijnt in het Kunst en Antiek Magazine "Collect" (www.kaj.nl). Heeft u ook een aankondiging betreffende hedendaags zilver? Laat het ons weten op: silverinmotion@outlook.com. Bevalt deze rubriek u? Overweeg dan een abonnement op "COLLECT".

Weergaven: 53

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden