Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

EENMALIGE EXPOSITIE GROOT MODERN ZILVERWERK DOOR JONGE ZILVERSMEDEN IN STADHUIS SCHOONHOVEN op 5 juni, 2e pinksterdag

Hedendaags modern zilverwerk zoals schalen, kandelaars, vazen, bekers en objecten, gemaakt door jonge zilversmeden met een passie voor het ambacht. Dat kunnen bezoekers van de Nationale Zilverdag (www.zilverdag.nl), 2e pinksterdag in Schoonhoven, bewonderen op een bijzondere eenmalige expositie van groot(s) zilver in het Stadhuis aan de Haven.  Voor modern zilver maken de zilversmeden gebruik van zowel oude smeedtechnieken - met hamer en staak een plaat zilver bewerken - als van nieuwe technieken. Staat bij traditioneel zilver de gebruiksfunctie voorop, bij dit hedendaags zilver komen kunstzinnige vormgeving en functionaliteit samen tot unieke voorwerpen.

De deelnemende zilversmeden zijn Liv-Maritt Prins van Wijngaarden, Niels de Vos, Dyon Seelen, Sybren van Wesemael (België) en Mark Alexander. Deze veelbelovende talenten zijn allemaal afgestudeerd aan de Vakschool Schoonhoven (ook te bezoeken op de Zilverdag). Daarna volgden zij nog Masterclasses bij Jan van Nouhuys. De bijzondere eenmalige expositie met een grote variatie aan hedendaags groot zilver is tijdens de Zilverdag te bewonderen in de raadszaal van het Stadhuis.

Op 2e pinksterdag, 5 juni 2017, is Schoonhoven the place to be voor zilverliefhebbers. De historische binnenstad is van 10 tot 17 uur de ontmoetingsplek met goud- en zilversmeden uit binnen- en buitenland. In meer dan 140 paviljoens en stands blinkt het zilver u tegemoet. Meer info: www.zilverdag.nl.          

Weergaven: 33

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden