Silver in Motion

Netwerk voor Hedendaagse Zilverkunst / Contemporary Silver Art Community

17 december ‘de Nacht van het Zilver’ in de Zilverstad Schoonhoven.

- Op zaterdag 17 december van 18:00 - 24:00 uur openen edelsmeden in Schoonhoven voor de vierde maal op rij hun deuren voor bezoekers van de Nacht van het Zilver.

Na de opening van de expositie “Televizier-ringen”, voor het eerst te bezichtigen in het Nederlands Zilvermuseum, wordt in het bijzijn van diverse bekende Nederlanders de Nacht van het Zilver officieel geopend. Bezoekers van de Nacht van het Zilver worden vanaf 17:30 uur ontvangen in de Turfkelder van het eeuwenoude stadhuis van Schoonhoven waarna de tocht langs de vele goud- en zilversmeden kan beginnen.

Tijdens dit intieme winterevenement in dé Zilverstad van Nederland staan de vier kernwoorden Zilver, Vuur, Maanlicht en Schoonhoven centraal. Onder het genot van de warmte en een hapje en een drankje in de ateliers, tonen tientallen zilversmeden hun kennen en kunnen tijdens de Nacht van het Zilver. Stadsgidsen met fakkels begeleiden bezoekers langs de deelnemende goud- en zilversmeden en vertellen onderweg meer over de geschiedenis van Schoonhoven en Zilver. Uniek is dat alle goud- en zilversmeden zich in het centrum van het pittoreske Schoonhoven en op loopafstand van elkaar bevinden.

Uniek dit jaar is de expositie van 22 bekende Nederlandse zilversmeden in de Raadszaal van het historische stadhuis uit 1450.

De binnenstad van Schoonhoven wordt tijdens de Nacht van het Zilver omgetoverd tot een sfeervol geheel waar liefhebbers van Zilver kunnen genieten van authentieke zilverkunsten tot aan de moderne wijze van zilversmeden van vandaag de dag. Tevens tonen goudsmeden hun nieuwste creaties op het gebied van sieraden en klein zilverwerk en presenteren de zilversmeden recent gemaakte zilveren kunstvoorwerpen. In de kunstgalerie Deerenberg worden, voor het eerst buiten de muren van de Vakschool, diverse prachtstukken van de Schöne Edelmetaal Wedstrijd 2011 getoond.

Kijk voor meer informatie over de Nacht van het Zilver op www.nachtvanhetzilver.nl

Volg de Nacht van het Zilver ook op Twitter en Facebook.

 

https://twitter.com/#!/zilvernacht

 

http://www.facebook.com/pages/Nacht-van-het-Zilver/281336091908851?...

###

Weergaven: 19

Opmerking

Je moet lid zijn van Silver in Motion om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Silver in Motion

© 2019   Gemaakt door silverforest.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden